Popie Jopie uitspraken van politici

  • De Glastuinbouw wordt vergeleken met skihal in Dubai (PvdA)
  • Sierteelt valt niet onder 1e levensbehoefte (Groen Links)
  • Sierteelt jaarrond produceren in Nederland onacceptabel (Groen Links)

Dit zijn allemaal uitspraken voor de bühne, dus voor de achterban. Hier moet je wel mee uitkijken want het wordt gebruikt voor propaganda, zet mensen op verkeerde gedachten en riekt naar fake news! 

De Nederlandse Glastuinbouw is in staat, waar geen enkel ander land toe in staat is, om met zo min mogelijk grond, minimaal verlies van grondstoffen naar de lucht, water en bodem te produceren.

Dit door maximaal hergebruik en recycling om natuurlijke hulpbronnen niet nog meer uit te putten.

Per eenheid product, jaarrond geteeld is de Nederlandse glastuinbouw in staat om de minste milieu belasting te realiseren. 

Hierdoor is de Nederlandse glastuinbouw in staat is om veel mensen te voorzien van verse groente wat de basis is van gezond leven. 

Wat betreft de sierteeltproducten om niet te beschouwen als 1e levensbehoefte, weet niet hoe belangrijk een bloemetje is, wat tijdens de Corona periode veel werd aangekocht en weggegeven. Hier werd iedereen vrolijk van. In ieder geval meer dan mooie praatjes van sommige politici.

Een bloemetje hoort erbij, zowel bij trouwen maar ook bij rouwen. Dit ook het hele jaar door. Niet dat in de wintermaanden de bloemen ingevlogen moeten worden vanuit Colombia, Ecuador, Kenia en Ethiopië met vrachtvliegtuigen. Trouwens dit kan ook alleen nog maar omdat er vrijwel geen belasting op kerosine wordt geheven. 

We moeten trots zijn op de Nederlandse Glastuinbouw. De hele Wereld kijkt naar ons, hoe wij in staat zijn om met de allerminste milieubelasting te kunnen produceren van verse groenten en bloemen.

tomaten 270754871

Terug naar overzicht